HVAD ER MIT BREDBÅNDSBEHOV?

 HVAD ER MIT BREDBÅNDSBEHOV?
FORDELE VED TYPEN AF BREDBÅND
 ALM. & FIBER BREDBÅND  MOBILT BREDBÅND
 Flere personer på ad gange

 Dækning, kun i nærheden af router (50m)

 Mulighed for super hurtig bredbåndsforbindelse

 Ubegrænset forbrug af internet (data) 

 Kun én person på ad gange

 Dækning, alle steder med mobilsignal

 Mulighed for fornuftig bredbåndsforbindelse

 Begrænset dataforbrug, afhængigt af pakke 

 

HVAD ER ALM. BREDBÅND?
TIL DIG SOM VIL HAVE EN GOD OG STABIL INTERNETFORBINDELSE TIL FLERE PERSONER  
Alm. bredbånd er det man klassisk ser med et stik i væggen, og som er koblet til ens stationære eller bærbare pc. Denne slags bredbånd kan dog også være i form af WIFI, hvor der blot kræves en router som gør signalet til en trådløs forbindelse, og man behøver derfor ikke at have et stik i ens pc. Det gode ved det alm. bredbånd er at det er stabilt og med en fornuftig hastighed som passer til langt de flestest behov, ydermere er der ikke begrænsninger på hvor mange der kan være på af gangen på den samme forbindelse, dog kan mange brugere på en gang godt sænke hastigheden på forbindelsen, men det bemærkes kun hvis man kører programmer som kræver høj internetforbindelse.
 
HVAD ER FIBER BREDBÅND?
TIL DIG SOM ØNSKER EN SUPER HURTIG INTERNETFORBINDELSE TIL FLERE PERSONER
Fiber bredbånd, er noget som har været særligt omtalt de sidste par år, og som langtsomt er begyndt at blive udbredt i flere og flere områder såvel byer i Danmark. Det smarte med fiber bredbånd er at det er en ny slags kabler som graves ned og som er i stand til at kunne transportere endnu større mængder data frem og tilbage, hvilket betyder at hastigheden kan øges markant. Den almindelige forbruger vil ikke have det store behov for at skifte over til et fiber bredbånd, men for folk som f.eks. går meget op i at spille online, der kan det være en super ting at få fiber bredbånd i stedet for det alm. bredbånd, da hastigheden har meget at sige netop i online spille verden.
 
HVAD ER MOBILT BREDBÅND?
TIL DIG SOM VIL HAVE ADGANG TIL INTERNETTET HVOR SOM HELST OG NÅR SOM HELST, SOM ENKELT PERSON
Mobilt bredbånd er en ny teknologi, der gør det muligt at at oprette trådløs forbindelse til internettet fra bærbare enheder. Forbindelsen kan oprettes fra enhver placering, hvor der er GSM- eller CDMA-baseret mobiltjeneste, som understøtter oprettelse af forbindelse til internettet.
 
Mobil forbindelse kan oprettes vha. forskellige metoder som f.eks. et datakort, et simkort (USB) eller en APN-forbindelse. Den nemmeste metode er et USB, som man blot sætter i sin bærbare pc og man er efterfølgende klar til at kunne gå på internettet.
 
Fordelen ved mobilbredbånd er, at man altid har adgang til internettet uanset hvor man befinder sig. Ulempen ved mobilt bredbånd er at forbruget ikke er ubegrænset, og derfor skal man købe en data-pakke der opvejer ens behov.
 
Hvis ens behov ikke er den største i gaming- eller streaming af tjenester, er det oplagt at vælge et mobilbredbånd. Der er foskellige muligheder at vælge hos operatørene omkring hvor stor en data-pakke man ønsker at benytte sig af månedligt. Det er derfor vigtigt at opveje ens forbrug og købe den rigtige data-pakke, da det ellers kan blive dyrt at købe ekstra data. Så jo tættere man kan  vælge en pakke på ens reele forbrug jo bedre, der er jo hverken godt med for meget data eller for lidt. 
 
ALM. BREDBÅND ELLER FIBER BREDBÅND?
Alm. bredbånd er nok for dig som ikke har behov for at det skal gå sindsyg hurtigt, så skal du blot tjekke mails, gå på facebook og streame film på nettet så er alm. bredbånd stadig tilstrækkeligt, men skal du spille krævende online spil og andre krævende aktiviteter, så er og bliver fiber bredbånd for folk hvor det ikke kan gå hurtigt nok og hvor fibernettet allerede er blevet gjort tilgængeligt.
 
ALM. BREDBÅND ELLER MOBILT BREDBÅND?
ALM. BREDBÅND TIL FLERE PERSONER – MOBILT BREDBÅND KUN TIL EN PERSON
Alm. bredbånd er den helt almindelig forbindelse der kommer ud af ens ethernet-stik i væggen, som derefter via kabel eller wifi-router kan formidles videre til ens andre enheder. Det der gør almindeligt bredbånd begrænset i forhold til mobilt bredbånd, er at man geografisk er begrænset inden for den rækkevide som en stik kan nå eller ens wifi signal kan sende, altså ofte inden for en grænserne af ens bopæl. Det smarte ved mMobilt bredbånd er simpelthen at det indsættes direkte i den bærbare enhed, og dermed er der altid tilgængelighed til internettet, uanset om man er hjemme eller på en café og ønsker at tjekke mails.
 
Et andet element der adskiller disse to fra hinanden er hastigheden samt forbruget. Da mobilt bredbånd er en nyere teknologi på markedet, er den hastighedsmæssigt ikke på samme niveau som et almindelig bredbånd men omvendt er rækkeviden jo det bedre. Det skal dog ikke forstås som at et mobilt bredbånd ikke er brugbart ift dets hastighed, men det er som tidligere nævnt ens behov der afgøre hvilke slags bredbånd der er det mest oplagte for én.
 
Mobilt bredbånd er yderligere begrænset i forbruget, dvs. at man ved køb af mobilt bredbånd vælger størrelsen af ens data-pakke. De forskellige selskaber tilbyder forskellige data-pakker, og derfor er det vigtigt at man køber den pakke som passer til ens behov, så   man f.eks. ikke pludselig er løbet tør for data midt på månenden, ofte vil det dog ikke betyde at man slet ikke kan gå på nettet hvis ens data er opbrugt for måneden, men man vil ofte risikere at gå væsentlig ned i hastighed til den næste måned starter og man får gentanket sit data.
 
Det er vigtigt at opveje ens behov, har man f.eks. brug for internet i toget på vej til og fra skole såvel arbejde,  da er det oplagt at købe mobiltbredbånd. Streamer man derimod meget tv og film på internettet, ja så er det  måske langt mere oplagt at gøre sig overvejelser omkring køb af almindeligt eller fiber bredbånd.
 
HVOR MEGET DATA BRUGER MAN I DAGLIGDAGEN MED MOBILT BREDBÅND?
Der kan være stor forskel på hvad de aktiviteter som man benytter sit internet og dermed sit mobile bredbånd til. Det betyder at det måske er fornuftigt at have for øje, at have en idé om hvor meget data f.eks. en mail, en musikfil eller andre aktiviteter bruger.